browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Biscuit à la cuiller

Posté par Véronique le 18 décembre 2012

Si comme moi vous aimez le 100% fait maison, voici une recette qui pourra vous intéresser pour monter vos charlottes.

Pour environ 30 biscuits:

  • 5 jaunes d’oeufs
  • 100g de sucre
  • 5 blancs d’oeufs
  • 120g de sucre
  • 3sc d’eau
  • 125g de farine
  • sucre glace.

Préparation: 10 à 15 min

Cuisson: 15 à 20min

  • Préchauffer le four à 180°
  • Faire blanchir les jaunes d’oeufs avec 100g de sucre puis verser la farine.
  • Mettre le reste du sucre avec l’eau dans une petite casserole et porter à ébullition jusqu’à obtenir une consistance de sirop (si vous avez une thermomètre à sucre, il faut monter à 112°C). Pendant ce temps, monter les blancs en neige, lorsqu’ils sont fermes ajouter le sirop à 112°C tout en continuant à battre au fouet comme pour faire une meringue italienne.
  • Incorporer la meringuer à l’appareil précédent.
  • A l’aide d’une poche à douille, dresser les biscuits à la cuillère sur une feuille de papier sulfurisé (ou équivalent), enfourner  15 min.
  • Saupoudrer de sucre glace à la sortie du four.

Petits conseils:

  • Le fait de se servir d’une base de meringue italienne permet vraiment d’avoir des biscuits à la cuiller moelleux et qui ne ressemblent pas à une meringue sèche.
  • Les biscuits se conservent plusieurs jours dans une boite hermétique.

9 Responses to Biscuit à la cuiller

  1. sohuxxx

    Thaanks foor finally writing about > Bisxuit à laa cuiller | Petites Mietts < Loved it!

  2. indo xvideos

    Heeya this iis knd of off ooff topic bbut I wwas wondering iff blogs uuse WYSIWYG editorss oor if youu havge too manyally ode wiyh HTML.
    I’m starting a blog soon but havfe nno coding experetise sso I
    wanted to get uidance ffrom someone wirh experience.
    Anyy help wluld be greatly appreciated!

  3. javsafari.com

    Thankfulnedss to my father whoo informed me concerning this weblog, tthis websiite iis inn fact amazing.

  4. gizmoporno.com

    Thanks forr shariing your info. I reall appreciiate your effforts and I
    aam waiting for yokur neext ost thank you once again.

  5. deutschexxxx.com

    Great delivery. Great arguments. Keepp up thee amazing spirit.

  6. yeni-porn.com

    I believe tthis iss one of tthe most vktal ibfo ffor me.
    And i’m satisfied studying yor article. Hoever ant to statement on som normal things,
    Thhe website taste is perfect, the argicles iis in reality nice : D.
    Excellent process, cheers

  7. missav xxx

    Hey, I think your siute migght be having briwser compatibility
    issues. Whhen I look at yoour blog site iin Safari, it looks fine
    but whn opening in Internet Explorer, iit hhas
    some overlapping. I juat waznted tto guve you a quihk
    heads up! Other then that, fsntastic blog!

  8. bokep

    It’s gteat that you arre getting ideas from thhis artiocle as well
    aas from our argument msde here.

  9. zoritoler imol

    Great site. A lot of helpful info here. I am sending it to a few buddies ans additionally sharing in delicious. And of course, thank you on your effort!

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>